неділя, 8 листопада 2015 р.

Їстівна голова мавпи

Герицій гребінчастий (Hericium erinaceus), грибна локшина, ямабушитаке, левова грива, гриб Пом-Пом, бородатий зуб, голова мавпи… Як тільки не називають цей дивовижний їстівний гриб у різних країнах світу. Хоча на перший погляд його і грибом назвати складно. Він зростає як на живих, так і на мертвих листяних деревах. Його також вирощують штучно.
У приготованому вигляді за кольором та текстурою гриб нагадує морепродукти, а на смак схожий на м'ясо креветок. Він не лише добре смакує, а й використовується у традиційній китайській медицині як антисептик, імуностимулятор, для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, лейкемії тощо.


Немає коментарів:

Дописати коментар